sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

"Löpö löpö löpö, se on ihan höpö, joka leikistä suuttuu."

Päivät vierivät ja Mirosta kasvaa koko ajan yhä isompi ja isompi poika! Sekä hampaat, että karva alkavat muistuttamaan etäisesti aikuisen kessun olemusta. Maanantaina kerkesin jo huoleshtumaan kulmahampaista, uusien työntyessä ikenistä ja vanhojen pysyvän paikallaan kuin liimattuina. Noh, torstaina kaikki koiran maitohampaat olivatkin pudonneet pois itsestään... (Minulla huono tapa välillä hieman kauhistella asioita.)
Samalla ajankohtaiseksi asiaksi nousee ruoka. Miro on syönyt viimeisen muutaman kuukauden ajan Orijenin penturuokaa. Sapuska sisältää 80% proteiinia, mikä on tietenkin hyvä nopeasti kasvavalle pennulle. Kasvu kuitenkin hidastuu pikkuhiljaa ja liiasta proteiinista saattaa kohta olla enemmän haittaa, kuin hyötyä. Aloitimme siis vaihtamaan Mirolle Acanan aikuisruokaa. Vaihto kestää luultavasti muutaman viikon, että saadaan penturuoka loppumaan. Paino 14.7 11,1kg :)


Poika omassa yksiössä, sohvan ja seinän välissä :)
Viime viikolla huomasimme pojan selässä oudon kyhmyn. Tarkemmalla katselulla, ihosta löytyi rupi, mutta ei haavaa... Emme asiasta kummemmin huolestuneet. Tällä hetkellä selässä on useampi rupi ja ihon alla on pieniä möykkyjä, jotka selvästi tuntee karvan läpi. Luultavimmin kyseessä ei ole hotspot, eikä punkin purema. Allergiaakaan en usko sen olevan, koska ruoka ei oikein sisällä mitään selvästi allergisoivia ainesosia. Kenties joku loinen, tai jopa karvatupintulehdus. Eläinlääkäri on varattu tiistaille ja odotellaan mitä lekuri diagnosoi.


Sitten iloisempiin asioihin. Olimme eilen Suomen Ridgeback Yhdistyksen järjestämissä mätsäreissä. Matkalla Eteläpuistoon satoi vettä, kuin sanonko mistä, mutta onneksemme tapahtuman ajan oli poutaista. Lämmintä kyllä oli, koska ukkosta oli selvästi ilmassa. Ensimmäisessä kehässä saimme tasavahvasta esiintymisestä punaisen nauhan. Seisominen oli jälleen hienoa ja poika antoi reippaasti tuomarin tunnustella ja katsoa hampaat. Juokseminen ei ollut ehkä ihan niin hienoa. Poika yritti vähän väliä laittaa kuonoansa maahan. Ei sitä aina jaksa keskittyä, kun on niin pieni vasta. Koti kokeiluilla hihnan lattaminen ihan korvien taakse ei onnistu. Miro protestoi sitä vastaan aika voimakkaasti, eikä homma selvästikkään ole silloin hauskaa. Punaisten kehässä se juoksi välillä todella upeasti ja tuomari antoikin suuret kehut pojan liikkeistä. Loppusijoitus PUN2. Ja erittäin tyytyväinen handleri. Uskomattoman hyvää käytöstä 5,5kk pennulta.

Tänään vuorossa oli hyväntekeväisyys mätsärit Kyröskoskella. Tämä reissu jää kyllä pitkäksi aikaa mieleen, tuomarin loitavien kommenttien ansiosta... Parikehässä vastaan asettui vähän päälle nelikuinen leonberginkoira. Oikein honkkeli jalkainen nuorukainen, joka ei oikeastaan osannut seistä, eikä juosta. No, tuomari teki päätöksensä ja ojensi punaisen nauhan pikkujätille sanoen; säälistä menee tämä punainen leolle, pitäähän se nyt antaa, kun toisella on niin pitkät jalat ja kaikkea. Te (siis me) olette jo niin valmis paketti ja koira näyttää hyvältä ja esiintyy hyvin. Hieman kommentit huvittivat ja onneksi mätsäreihin mennään hakemaan esiintymiskokemusta, ei sijoituksia. Nauha oli sidottu rouhetikun ympärille, jonka ojensin kehässä Mirolle. Polleana poika marssi Antun luo tikku suussa ja sai pureskella sitä seuraavaa kehää odottaessamme. Sinisten kehässä jälleen hyvä seisominen ja ok juoksu. Sijoitus SIN3. Tänään kokeilin juoksuttaa Miroa suht löysällä hihnalla ja se toimi kohtuu hyvin. Täytyy vain yrittää tehdä juoksemisesta sen verran hauskaa puuhaa pojalle, että ryhti ja keskittyminen pysyisi eteenpäin suunnattuna.
Nyt on takana jo viidet mätsärit ja joka kerta on söpö-pikku-kaunis-poika sijoittunut.

 
Kävimme mätsärien jälkeen kylässä moikkaamassa Misla aussieta! Misla oli niin ihq <3 Kuin myös 8 viikkoiset mitteli vauvat, joita Miro hieman ihmetteli. Onneksi ei luullut niitä kuitenkaan vinkuleluiksi, vaan oli oikein nätisti pentujen kanssa. Mislan kanssa oli niin hyvät leikit, että kyllä oli kaulakarvat kuolassa. Kotimatkalle starttasikin yksi hyvin väsynyt kessu lapsi.

Huskeja käytiin myös tervehtimässä. Vas. Rose!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti