sunnuntai 21. elokuuta 2011

"Tee työtäs laulellen"

Jes, vihdoin kesähelteet alkavat väistyä hieman viileämpien ilmojen tieltä, PYSYVÄSTI! No ainakin muutamaksi kuukaudeksi. Koirakin on palannut takaisin elävien kirjoihin! Virtaa tuntuu riittävän kiitettävästi, vaikka herra on edelleenkin aika matala energinen pentu. Enää ei riitä muutaman korttelin kierto, vaan mieli tekisi vaikka koirapuistoon juoksemaan, tai muuten vain maratooni lenkille. Kunto ei pojalla tietenkään ole mikään teräksinen, joten siinä on hyvä tavoite talvelle. Miro on myös siirtynyt takaisin yläkertaan yöunille. Koko kesän se nukkui alakerrassa, koska sielä oli selvästi viileämpi. Hassu tapa nukkua verhojen alla on edelleenkin tallella. Kutsummekin jätkää karvaiseksi nunnaksi, verhon taitoksen laskeutuessa sen otsalle :)

Eilen meillä oli kunnon perhe viihdettä, kun rauhotuimme yhdessä katsomaan Avaraa luontoa. Perhanan lavastajalinnut... Tai yli päätänsä kaikki tirpat, mitkä kekkuloivat telkussa. Mutta etenkin lavastajalinnut... Ne violetti silmäiset!! Ja hemputti sitä isoa ötökkää piti pelästyä, kun se pamahti keskelle tv-ruutua. Miro siis katsoi oikein tunteella tv:tä kanssamme. Ilmeisesti luonnon äänet saivat sen mielenkiinnon heräämään ja kun siihen yhdisti visuaalisen liikehdinnän niin hupisoppa oli valmis. Me Antun kanssa räkätimme kippurassa (tosin ääneti, ettei Miro vain lopettaisi). Miro puhisi ja pöhisi telvisiolle ja jopa haukahti sille muutaman kerran. Lisäksi poika käveli töllön edessä ihmetellen, koska ne elukat sieltä hyökkää kimppuun. Tätä jatkui mooonta minuuttia, eikä Miron maailmassa hetkeen ollut kuin se ja sademetsä :) Tästä toivuttua Miro lähtikin pihalle jäähdyttelemään ja muistelemaan miltä omat kulmat näyttikään. En malttanut hakea kameraa taltioimaan tätä komediaa, mutta tajusin tallentaa ohjelmaa digiboksille. Jos vaikka yrittäisi joku päivä ottaa saman uudestaan ja videoitua todisteet!


Tänään oli vuorossa Hämeenkyrön pentunäyttelyt. Ilma enteili koko päivän sadekuuroja, mutta onneksi niiltä vältyttiin. Kaikilta osin päivä meni nappiin ja kehissä poika esiintyi todella edukseen! Sen suorittaminen kehässä on nykyään niin varmaa, että en ymmärrä miksi vaivaudun jännittämään ennen vuoroamme. Jopa kehässä namikäsi tärisee välillä niin, että frolicit tippuvat melkein kourasta. Jatkettiin viime vkl malliin ja Miro valittiin ROP:ksi. Jymy-yllätys koettiin ryhmäkehässä. Tuomari ei kätellytkään meitä pois vaan pyysi siirtymään keskelle neljän parhaan joukkoon. Poika sijoitettiin RYP 3:ksi!!! Hieno penneli!! Miron arvoisteluista osasin jo haaveilla ryppisijoituksesta. Poika sai erinomaiset arvostelut tuomarilta ja loppupäivän hemmottelun meiltä!! Oli aivan ihana nähdä myös muita sisaruksia! Tänään paikalle tulivat sisko-Valo ja veli-Soni! Myös sisarukset saivat KP:t ja Valo kruunattiin VSP:ksi. Voi miten kaikki pentueen pennut ovatkin niin ihania ja hyvä luonteisia! Kävimme vielä näyttelyiden jälkeen leikittämässä Miroa Mislan luona. Miro on aivan ihastunut 1,5kk nuorempaan aussie-neitoon ja pennut tykkäävät painia keskenään. Kotona Miro sai heti iso possunkorvan palkaksi rankasta päivästä. Eipä tuo varmaan ruusukkeiden perään oikein ymmärräkkään.

Lopuksi arvostelu:

PEK 1 KP ROP-pentu, RYP 3
6kk ikäinen urospentu. Erinom. kokonaisuus. Hyvä pää ikäisekseen. Kaunis maski ja kauniit tummat silmät. Hyvät korvat, hyvät mittasuhteet ja erinom. rintakehä ikäisekseen. Oikea-asentoiset, riittävästi kulmautuneet raajat ja sopiva raajaluusto ikään nähden. Liikkuu kauniisti, joskin vielä löysästi edestä. Hyvä turkki ja häntä. Esiintyy erinomaisesti. Miellyttävä luonne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti