sunnuntai 30. lokakuuta 2011

"No ei ne loput rehkimättä tipahda"

Lahdessa taas!! Aloitettiin jo tutuksi tullut FIN-tour täältä aina niin ihanasta Suomen Chicagosta x) Huomenna liukenemmekin jo Joensuuta kohti. Mirolla on ollut toiminnan täyteinen viikonloppu. Perjantaiaamuna pojat olivat puoli kuuden aikaan sitä mieltä, että nyt alkaa leikki ja riekkuminen... No me olimme kyllä toista mieltä. Kyllähän ne pojat uskoivat ja kävivät takaisin lepäilemään. Eilen aamulla oli samat mielessä ja jouduimme sulkemaan Lemonin pois makkarista, jotta koirat rauhoittuisivat.

Miro ja Leevi olivat eilen yhteislenkillä muutaman muun koiran kanssa. Viivin sanoja lainatakseni: Minimörkö (Miro) oli ensin vähän diivaturkis, saikin siitä kuulla ja viihtyi sen jälkeen pääasiassa jalkapallona. Miro on kyllä hirmu pehmeä tapauksissa missä se "järkyttyy" toisen koiran tekemisistä, eikä kauhean nopeasti siitä palaudu vaan tyytyy himmailemaan ihmisten jaloissa tämän jälkeen. Vanhempi belgi herra oli Miron tungeskeluista hieman huomauttanut ja loppuajan poika olikin ollut jalkapallona ;) Muutenkin Mirolle sopii mitä vähemmän koiria on kerrallaan. Hitaasti lämpenevä turkis kun on.


Kävimme moikkaamassa myös mummoa Kuusankoskella ja samalla pyörähdimme Voikkaalla Antun tädillä. Antun serkulla on 2-vuotias kettuterrieri Simo, jonka Miro on nähnyt pienempänä. Nyt voimasuhteet olivat jo tasoittuneet ja pojat innostuivat ottamaan pari painimatsia.

Tänään oli Miron viimeiset pentunäyttelyt. Tällä kertaa oli lisäjännitystä, kun ei tiennyt mitä penneleitä siellä tulisi vastaan. Muut X:t kun olivat eilen Seinäjoella kisaamassa. Miro oli ainut uros ja nappasi hyvillä arvosteluilla KP:n. Nartuissa oli mukana kaksi Henniina's kennelin pentua ja Eerondaali My Fair Lady. Viimeisenä mainittu oli nartuissa ykkönen. Roppikehässä Miro rankattiin ykköseksi ja saimme siis jäädä odottelemaan ryhmäkehiä. Ryhmäkehässä Miro käyttäytyi todella kummallisesti. Tuomarin pyydettyä koirakkoa juoksemaan ympyrän Miro sai säkärit ja alkoi haukkumaan ja laukkamaan. Poika ei oikein jaksanut seistä, eikä tehdä mitään pyydettyä. Miro pääsi seitsemän parhaan joukkoon, mutta ei sijoittunut. Hieman kummastellen pojan käytöstä pakkasimme leirimme kasaan ja suuntasimme autolle. Miron käytöksen osa syy selvisi kun vein poikaa pissalle. Hirmuinen kakkahätähän sillä oli ja jälkeenpäin mietittynä Mirkku käyttäytyy normaalistikin juuri edellä mainitusti, kun sillä on kova hätä.

Tästä on hyvä jatkaa Jyväskylä KV odotellessa!! Suunnitelmiin kuuluu lihasten kasvatusta, jotta liikkeitä saataisi parannettua. Muuten poika on vallan hurmaava paketti junnukehiin.

PEK 1 KP ROP-pentu
Hienot mittasuhteet omaava kaunisilmeinen urospentu. Hyvä runko, häntä ja raajat. Erinomainen kattava karvapeite, selvät värivaihtelut. Erinomainen sivuliike, takana hieman kinnerahtautta ja edessä hieman pentumaista löysyyttä. Kaunis silhuetti seistessä. Urosleima saisi olla päässä aavistuksen selvempi. Esiintyy kuin konkari.

Tuomarina Esa Ruotsalainen

Rotukehän lopussa tuomari vaihtoi vielä muutaman sanan Antun kanssa kehuen Miroa erittäin lupaavana kokonaisuutena. Ainoaksi "miinukseksi" kertoi, että pää saisi olla hieman jykevämpi. Sanoi kuitenki, että se kehittyy vielä, kun nuori koira on kyseessä. Herr Ruotsalainen ihmetteli myös Miron purukalustoa... Positiivisessa mielessä! Kuulemma pojalla harvinaisen hyvä/vahva purenta ja kaunis hammasrivistö :)





2 kommenttia:

  1. Vitsi, en pysty kommentoimaan mitään järkevää, mutta pakko sanoa yks juttu: MITEN Miro näyttää jo ihan... aikuiselta? Vastahan se oli semmonen pallo... :D

    VastaaPoista
  2. Niin se näyttää jo niin isolta pojalta <3 Mutta kaiken tuon karvan alta löytyy kuitenkin aika pieni koira :) Säkää ei saada mitattua edes 44cm vaan aina se näyttää 43-43,5cm... Ja kummallista on, että jätkä painaa vain vajaat 14kg! Eihän tuo ole vielä lihasta alkanut kasvattamaan, mutta on se silti aika laiha! Nyt se on alkanut syömään jostain syystä hirmuisella ruokahalulla! Jos sillä on massakausi!? :)

    VastaaPoista