sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Last try

Kenties viimeinen yritys herättää tämä blogi henkiin. Jos yrittäisi edes kuvia saada laitettua ja jonkunlaista kertomusta tekemisistä :)


Ensinnäkin Miron kanssa ollaan käyty kolmissa näyttelyissä varsin vaihtelevalla menestyksellä. Joensuussa poika nappasi ensimmäisen SAn, SERTin ja oli PU3. Seuraavan päivän näytelmissä Miro taas sai ensimmäisen EH:nsa. Edelleen arvostelut vain kertovat sen tarvitsevan aikaa kehittymiseen ja miehistymiseen. Lauantaina Joensuussa Miro pääsi vielä kasvattajaryhmään ja sijoituimme BIS3:ksi!!

Joensuu KR 26.5.2012
Tuomari Petru Muntean, Romania
ERI JUK1 SA PU3 SERT
15 month, medium structured, well balanced. Good head, correct bite. Slightly small eye openings. Exc. body structure. Correctly angulated. Good coat & pigmentatio. Exc. movement. Could be a more masculine in general appearance.

(c) Jenna Kostamo
(c) Mervi Holopainen
Joensuu KV 27.5.2012
Tuomari Pekka Teini
EH JUK1
Tasapainoinen, tiivisrakenteinen nuori uros jolla erinomainen turkki tänään. Kaunis pää ja ilme, sukupuolileima vielä päässä kevyt. Hyvä asentoinen lantio, kyynäpäissä vielä löysyyttä. Polvikulma toivottavasti vielä vahvistuu, liikkuu hieman kapeasti takaa. Etuliikkeet saavat vielä vahvistua.

Anttu esitti Miron kumpanakin päivänä ja minä sain esittää Pepsin (I. Vera Causa). Sunnuntaina Pepsi ylsi VSP:ksi ja sai viimeisen SERTin ja valioitui vain pari päivää 2-vuotis synttärien jälkeen! Oli mahtava kokemus päästä ROP kehään asti! Pommi (I. Tua Res VD) oli molempina päivinä ROP ja lauantaina vielä RYP2!!


Mänttä-Vilppulassa viikkoa myöhemmin palasimme kultaiselle kestitielle ja Miro sai sileän ERIn. Miro esiintyy Antun kanssa todella hyvin ja tasaisesti, joten handlaus on siirtynyt kokonaan Antulle. Minä odottelen vielä hetken, että pääsen RudiRuttanan kanssa kehiin!

Mänttä-Vilppula KR 3.6.2012
Tuomari Kirsi Honkanen
ERI JUK2
Tasapainoisesti kehittynyt uros, jolla oikeat mittasuhteet, oikealinjainen pää, kuono-osa saa vielä leventyä. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä ylälinja sekä häntä. Hyvän mallinen rintakehä, riittävä raajaluuston valmius(??), hieman niukat etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Liikkuu hyvällä askeleella sivusta katsoen. Vielä löysästi ja leveästi edestä. Hyvä laatuinen turkki tulvillaan(??). Miellyttävä käytös.

Tuomari piti Miron kokonaisuudesta paljon, mutta SA jäi uupumaan, koska kehittymisen varaa on vielä. Huonolle ei hävitty. Nimittäin Hook (I. Xmas Star) oli VSP! Amerikan tuonti Wednesday (Trumpet's Tuesdays Gone) oli ROP ja BIS2!! Luna (I. Xmas Day) oli PN2 ja SERTi putki sai jatkoa!!


Rudi vain kasvaa ja kehittyy. Rokotuksillakin on käyty ja penneli todettu kaikin puolin terveeksi. Kohta voisi viedä pojan mätsäriin harjoittelemaan. Syksylle olemme katsoneet muutaman pentunäyttelyt erkkarin lisäksi. Kamalan nopeasti aika menee, kun kohta pienemmän turrelon voi ottaa näyttelyihin mukaan :)


Kolmisen viikkoa minä olen koirien kanssa asustellut porukoilla ja pojat ovat asettuneet tänne hienosti. Muutaman päivän otti muutos Rudille hieman koville ja esim. sisäsiisteys otti takapakkia. Nyt poika vikisee kintut ristissä pihalle, eli se on tajunnut asian paremmin kuin hyvin. Hampaatkin ovat alkaneet putoilemaan ja olenkin erittäin onnellinen päästessäni niistä naskaleista eroon. Viime viikolla kävimme jo kokeilemassa miten pikku kessu jaksaa metsässä. Pikkasta vajaan tunnin Rudi jaksoi hienosti ja lenkin jälkeen se malttoi käydä heti lepäilemään. Huima ero siitä miten asiat meni muutamia viikkoja sitten. Jos pentu yliväsyi sillä meni vain kahta kovempaa. Päivisin Rudi saattaa ihan itse kömpiä työhuonesseen (meidän huoneeseen) ja häkin perälle rauhassa nukkumaan! Ihanan helppoa elämä nykyään :) Parin viikon päästä pääsemme kaikki muuttamaan omaan kämppään ja saa nähdä miten pojat sinne kotiutuvat.
Hyttynen puri Miroa simmusta :/

Tuleppas sieltäKesämiehet


2 kommenttia: