sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

- Poika on tullut kotiin -

[eräs laulu :)]

Kylläpä oli urakka... Huh huh!! Enkä tarkoita alkuamme kahden koiran perheenä, vaan tämän sivuston kuosiin laittamista kahden koiran blogina. No nyt se on saatu hyvään alkuun ja pääse itse päivityksen kimppuun.


Viime tiistaina lähdimme hakemaan pentua Jyväskylästä. Vielä siinäkään vaiheessa emme olleet päättäneet nimeä pojalle, vaikka tiesimme jo mikä on meidän pentu. Kun pääsimme Vesankaan ja näimme pennun, siitä tuli yht'äkkiä Rudi. Se vain näytti ihan Rudilta!
Onneksi Miro pääsi leikkimään pihalle Pepsin kanssa ja ojentelemaan kinttujansa pitkän ajomatkan jälkeen. Miro pääsi myös tutustumaan uuteen veljeensä jo Vesangassa ja tämä sydäntä lämmittänyt tapaaminen sujui aivan loistavasti. Miro on joskun aikasemminkin tavannut pieniä pentuja ja tiesimme sen suhtautuvan Rudiin hyvin. Ilmeisesti emän maidosta tuleva suojahaju on etenkin uroksen nenään aika ällö ja se tekee pienestä mielenkiinnottoman kohteen. Luonnon oma tapa pitää kaikki ei toivotut vieraat kauempana :).
Automatkaa kerkesi kestää 10min kun penneli nukkui jo Antun sylissä.


Kotona pojat pääsivät tutustumaan paremmin ja nyt muutama päivä myöhemmin alkaa yhteinen sävel jo löytyä. Missään vaiheessa ei Rudi ole suuremmin pelännyt Miroa, eikä Miro myöskään ole liikaa kiukutellut Rudille. Minusta tuntuu, että Mirolle tämä on ollut todella stressaavaava muutos ja herra olikin pari ensimmäistä päivää hieman levoton. Miron mielestä pentu oli vähän ällö ensi alkuun ja poika näki parhaaksi siirtyä aina kiltisti pois jos Rudi tuli lähelle. Joka päivä pojat leikkivät enemmän ja enemmän keskenään paini- ja vetoleikkejä. Jahka kokoero hieman tasoittuu leikit vain paranevat.
Ensimmäisenä yönä pentu antoi meidän nukkua melkein 7 tuntia putkeen. Muutenkin sisäsiisteyden opettelu on lähtenyt hyvin käyntii, eikä sisälle ole tullut kuin pari vahinkoa. Kessut ovat ilmiömäisen sopeutuvaisia ja meillä yhteiselo on sujunut kaikin puolin paremmin kuin hyvin!! Ikävä ei ole vaivannut, koska koko ajan on jotain tekemistä.
Hihnassa kävelyä on kokeiltu pari kertaa ja vaikka panta kutittaakin ikävästi on Rudi reippaasti tutustunut ympäristöönsä haistellen ja maistellen :)
Harjaus on SO NOT POP ja siinä poika muuttuu todelliseksi demoniksi. Niin hyvin muistan Mirolla vastaavat yritykset luistaa välttämättömästä ja se auttaa suuresti olemaan johdonmukainen asiassa. Ei siinä montaa viikkoa mene, kun tämä on voitettu taistelu.
Rudi tuntee jo oman nimensä ja myös seisomista olemme opetelleet. Siinä on ero pojilla, että kun Mirolla meni todella kauan tajuta namien arvo on Rudi jo nyt innokas opettelemaan, kun se tietää saavansa kinkkua. Se seisoa tapittaa hienosti pikku ajan ja saa siitä hyvästä palkan.
Ensi viikolla on ohjelmassa vaikka mitä. Yksin oloa pitäisi harjoitella Miron kanssa ja ilman. Kaupungilla pitäisi alkaa käydä ja metsässä myös. Kun tuo osaa nimensä jo niin hyvin voi luoksetuloa reenata tosi hyvin. Vaikka kyllähän Rudi tulee luokse tässä vaiheessa vaikka sille kimitäisi mitä sanoja tahansa.


Porukat ja Leevi olivat vierailulla katsomassa uutta tulokasta. Parivaljakko Leevi&Miro on ollut se jännin odottaa ja nähdä muuttuuko dynamiikka miten, kun soppaan lyödään uusi pentu. Kuten arvelinkin, Leevi jatkaa maailman parhaan veljen roolissa vielä Miron pentuaikojenkin jälkeen. Iso valkoinen on maailman pitkä pinnaisin ja rauhallisin esikuva nuorelle koiran alulle (jos hetkittäisiä huuto ja innostumis kohtauksia ei lasketa :)). Ja Miron suhtautumisesta pikkuveljeensä saa tietenkin kiittää juuri Leeviä. Koira kohtelee pentuja niin kuin on sitä on itse kohdeltu pentuna.
Veimme isot pojat metsälenkille ja pieni sai jäädä nukkumaan. Miro nautti selvästi Leevin seurasta ja peesaili tätä metsässä koko lenkin ajan. Sisällä valkoisen seura oli varmaan myös tervetullutta, koska alkujännityksen jälkeen Rudi riiviöi myös Leeviä ja Miro sai hetken hengähtää :) Ihana on ollut myös huomata, että kun joku koirista väsähtää niin muut antavat sen nukkua ja lepäillä rauhassa. Mirolla ja Leevillä se on aina toiminut ja Rudilta se näköjään onnistuu myös.

Loput kuvat (C) Viivi






1 kommentti:

  1. Se muuten näyttää ihan Rudilta! :D

    Ps Tietäsin yhden kessuneidin Kissanmaalta joka mielellään ryöst- sosialisoisi tollasia söpöläisiä.

    VastaaPoista